Recensies

Bij elke boek horen recensies, goed of slecht. Vul onderstaand formulier in, als je een van mijn boeken hebt gelezen. Ik verzamel ze hier. De leukste reactie maakt kans op een handtekening en een gratis boek!

Pips Poezenbende

Ben je wel eens ergens bang voor? En wat doe je dan? Ontdek in dit leuke boekje samen wat het poesje Zon doet, wanneer zij bang is.
Het is een leuk boekje om samen met kinderen te lezen en om daarna te praten over waar zij misschien bang voor zijn en wat je dan kunt doen.

Leuk voor thuis, maar ook leuk voor in de klas, dan kunnen kinderen elkaar helpen bedenken wat ze kunnen doen als je ergens bang voor bent.

Kijk op http://mattysleukstekinderboek.blogspot.nl/2013/06/pips-poezenbende-raymond-zachariasse.html

Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur

Ook Lulu Wang heeft mijn boek gelezen en dit is wat zij er over zegt:

´Ik geniet van het lezen van je boek. Vooral omdat de hoofdpersoon een sterke persoonlijkheid is, iets wat mij zeer aanspreekt. Lulu Wang, www.luluwang.nl´

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren een aanrader!

26 november 2013 | Door: knupke | 30-39 jaar | bergeijk

Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur – Raymond Zachariasse

Flora vindt haar leventje maar slaapverwekkend. Tot ze op een dag thuis komt en haar ouders nog weg zijn. Flora ziet licht van achter het kastje uitkomen…… Een spannend avontuur volgt….

Toen ik het boek voor t eerst zag viel meteen op dat het een afwijkende maat heeft en door het zwart/wit ziet t er heel mysterieus uit. Ook viel me op dat de pagina’s spierwit zijn. Dit lijkt me als de zon schijnt niet zo fijn lezen, maar nu (eind november) is het wel duidelijk leesbaar.

Flora wordt voorgesteld in hoofdstuk 1, dus je zit meteen helemaal in het verhaal. De rest van het boek is ook vlot geschreven. Dingen worden duidelijk uitgelegd/beschreven, maar het blijft goed leesbaar. Het boek speelt zich af in twee werelden en dat is goed te volgen als lezer. De schrijver heeft veel fantasie en humor en het verhaal is ook spannend. Goed en kwaad, vriendschap en pesten worden op een leuke manier verwerkt in het verhaal. Stiekem leer je er dus ook nog iets van. Ondanks dat ik niet onder ‘jeugd’ val, heb ik toch erg van het boek genoten.

Pluspunten: Fantasierijk, Grappig, Spannend

Recensie door Coenraad de Kat:

Flora leidt een vrij normaal leven en soms vindt ze het zelfs saai tot ze op een dag thuiskomt en haar ouders er niet zijn. Flora ontdekt een geheime doorgang in de woonkamer en dan begint het avontuur voor haar. Later worden ook haar vrienden in het avontuur meegesleurd.
Terwijl ik dit boek aan het lezen was had ik zoiets van; dit is het begin van een serie boeken van Flora Bellefleur. Nu blijkt dat Raymond met een tweede deel bezig is. Flora is als personage goed uitgewerkt en je kunt je, als je begint met lezen, direct in haar verplaatsen. Tijdens het lezen wordt je vanuit de “gewone” tijd meegenomen naar een wereld die iets magisch heeft. Op deze reis komen verschillende elementen naar voren zoals het goede en het kwade, maar ook vriendschap en pesten worden niet uit de weg gegaan. Het boek valt wat mij betreft in het genre van Harry Potter en Narnia maar heeft toch een geheel eigen stijl.
Raymond heeft met dit boek bewezen dat kinderboeken naast het hebben van humor ook spannend en fantasierijk zijn en dat volwassenen er ook van kunnen genieten.

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Een heerlijk en fantasierijk boek!

2 oktober 2012 | Door: Siyes | 30-39 jaar | Wormerveer

Een heerlijk en fantasierijk boek waarbij de schrijver prachtige zinnen gebruikt om je de wereld van Flora en haar vrienden in te trekken.
Het boek gaat over vriendschap en een gevaarlijke missie in een nieuw te ontdekken wereld. Iedere pagina is spannend en de ontknoping is verrassend en nieuw.
Een aanrader voor de adolescente jonge vrouw.

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Is dit de nieuwe Raymond Rowling?

21 september 2012 | Door: Meiga27 | 20-29 jaar | Amsterdam

Flora Bellefleur leidt een simpel leven, totdat ze een geheime doorgang achter de ladekast van haar ouders vindt. Deze doorgang komt uit in een geheimzinnige kamer vol met boeken, waar Flora een boek vindt met haar naam erop. Ze besluit dit boek mee te nemen zodat ze het op haar gemak kan inzien. Wat ze alleen niet besefte is dat dit boek haar hele leven ging veranderen.
Het boek blijkt blanco bladzijdes te hebben, maar al snel komt Flora erachter dat het boek een geheime doorgang is naar een andere wereld. Ze komt erachter dat ze een heks is, net als haar moeder. Ze ontmoet haar over- overgrootmoeder Geertruida, de charmante Ewald die haar de kunst van boogschieten leert en ze krijgt kennis van de drie boosaardige heksen die in het zwarte dorp wonen en ‘Het boek der Schaduwen’ willen stelen.
Maar dat is nog niet alles. Wanneer Flora weer in haar hedendaagse dorp is en met haar klasgenoten naar kamp gaan, verdrinkt Flora bijna. Tot haar ongeloof wordt ze gered door haar aartsvijand Noortje; een klasgenoot die haar het leven zuur maakte. Haar beste vrienden Liesbeth en Tom, en de verrassende Noortje fietsen met Flora mee naar hun eerste werkopdracht. Ze moeten een oud vrouwtje, genaamd Malafida, helpen in de tuin. Ze krijgen allerlei lekkernijen aangeboden en op de een of andere manier vertrouwd Flora het niet. En haar intuïtie loog niet. Het oude ‘knibbel, knabbel, knuistje’ huisje is, net als het Flora boekje, een doorgang naar een andere wereld. En daar maakt het viertal een avontuurlijke reis.

De enige minpuntjes van het boek vind ik dat er wel opvallende fouten in staan en dat het verhaal een te snel, ofwel afgeraffeld einde heeft. Maar als je van fantasie boeken houdt, mag dit boekje niet in je collectie ontbreken. Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur heeft veel weg van de Harry Potter seroe, een vleugje Alice in Wonderland en Charmed liefhebbers zullen hier ook van smullen. Ondanks de vele vergelijkingen van de J.K. Rowling boeken, weet Raymond zijn verhaal origineel te houden. Is dit de nieuwe Raymond Rowling?

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Een spannend kinderboek , zeker ook voor volwassenen

17 september 2012 | Door: Petrous

Een kinderboek, spannend, mysterieus, en zeer goed leesbaar voor kinderen vanaf een jaar of tien.
Je blijft erin lezen!
Vriendschap en het belang ervan , pesten , beginnende puber onzekerheden maar ook de kracht die er in je zit worden op een mooie manier verwerkt.
Flora is een ‘gewone’ puber die niet weet hoe bijzonder ze eigenlijk is.
Vriendschap blijkt het belangrijkste om te kunnen overleven en pestkoppen zijn niet zomaar pestkoppen. Niets is nog wat het lijkt te zijn .

Klantbeoordeling: 3 van de 5 sterren Perfect om voor te lezen!

3 september 2012 | Door: Lezerientje | 20-29 jaar | Tilburg

Het niet zo gewone leven van Flora Bellafleur heeft raakvlakken met andere boeken, denk aan Alexandra Quirtesse en Narnia, maar is toch op geheel eigen wijze neergezet. Het verhaal leest heerlijk weg en is ideaal om voor te lezen aan kinderen. Het is een spannend verhaal met leuke personages. Een boek dat je in een ruk uit wil lezen, omdat je ‘moet’ weten hoe het met Flora afloopt.

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Verrassend

14 juli 2012 | Door: Dunky | 40-49 jaar | Nederland

Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 10, maar geloof me dat je ook als visueel lezende volwassene geniet van de avonturen die Flora beleeft.
Een lijn richting HP is zo getrokken, maar daarmee doe je het boek tekort.
De schrijver neemt je mee op een manier die je eigenlijk niet verwacht; vol wendingen, crossovers tussen heden en lang geleden (middeleeuwen) en toch ook actueel door verwijzingen naar anders zijn (pesten) en de normale dingen waar je als puber tegenaan loopt.

Kinderen lezen het als fantasierijk avontuur en herkenbare situaties. Volwassenen zullen subtielere ondertonen kunnen onderscheiden.
Een aanrader voor kind en ouders!

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren SSSuper spanend!

20 juni 2012 | Door: BoekenAnoniempje | Noord-Holland

Ik hou altijd wel van leuke fantasieboeken, vooral als het zich in onze wereld afpeelt en in een andere!

Eerst had ik op de achterflap gelezen waar ‘t over ging en daarna had ik ‘m meteen besteld.
Ik heb er geen spijt van gekregen, want toen ik erin begon te lezen, was het boek meteen niet meer weg te leggen!

Het boek zit vol humor, spanning en niet te vergeten avonturen…
Als er meer delen volgen, wil ik die zeker hebben!

Het boek is voor vele lezers leuk om te lezen. Ook zelfs “stiekem” voor mensen die ouder zijn dan de leeftijdscategorie . Al met al een SSSuper goed boek dus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s