Spike’s Sportieve Bundel

Spike is 12 jaar. Hij zit in groep 8. Sporten is zijn lust en zijn leven. Hij is er steengoed in. Samen met zijn vrienden Eelco, Bas en Yurie en een paar vriendinnen, Emma, Isabelle, Sanne en Sofie sporten ze samen. Spike en Emma zijn echte sportbikkels.
Spike en Emma zijn rolmodellen voor leeftijdgenoten en voor jongere kinderen van groep 1 tot en met 4. De boodschap is: sporten is gezond en je wordt er beresterk van. Veel jongens en meisjes willen zijn als Spike en Emma.
De verhalen zijn positief van toon en zijn uitstekend geschikt om voor te lezen. Juist die positieve toon is prettig voor de voorlezer: geen onverwachte, vervelende situaties die het jongere kind onrustig of angstig kunnen maken. Integendeel!
Kinderen in groep 7 en 8 kunnen de verhalen ook zelf lezen. Het taalniveau is op hun leeftijd afgestemd. Af en toe voegen we een woord/begrip toe, dat in de moeilijke woordenlijst wordt uitgelegd. Of hen verleidt tot vragen stellen aan een ouder iemand. Zo verbindt (voor)lezen generaties.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s