En toen, en toen… en toen…

Schrijvershandleiding voor (jonge) beginnende schrijvers

Altijd al schrijver willen worden? Dan ben je van jongs af aan vast al bezeten van lezen, heb je een grote honger naar boeken en zit je hoofd vol ideeën voor een verhaal! Zo begon het bij de auteur van deze schrijvershandleiding ook. Maar hoe schrijf je een boek? Alleen goed opstellen kunnen schrijven is niet genoeg, er zitten ook technische kanten aan.
In deze handleiding lees je hoe boekteksten in elkaar steken, welke technieken kunnen worden toegepast en hoe je een personage levendig maakt. Ook het gebruik van zintuigen is heel belangrijk in een tekst: hoe breng je een geur, smaak of emotie zo over dat de lezer die goed ervaart? Hoe krijg je zo veel spanning envaart in je verhaal dat de lezer niet meer kan ophouden met lezen? Kortom, hoe bouw je een verhaal goed op?
In dit boekje vind je alles wat je weten moet over het schrijven van een boek. Waaraan je bij het schrijven moet denken, maar ook waar je voor moet uitkijken. En als je dan glimmend van trots je verhaal van begin tot eind hebt geschreven en het je vrienden wilt laten lezen… wacht dan nog heel even, want dan begint het eigenlijke werk pas. Dan is het tijd om je tekst bij te schaven. Nu ga je schrappen, verplaatsen en herschrijven. Want schrijven is ook: schrappen (hoe naar dat ook klinkt). Je verhaal wordt daar echt veel beter van en bovendien zul je zien dat je personages natuurlijker tot leven komen. Oefening baart kunst: een goede schrijver word je door veel te oefenen! Veel en vaak schrijven, maar ook veel lezen helpt!

Productinformatie

Auteur Marianne Miltenburg
Illustrator Raymond Zachariasse
Overige betrokkenen Raymond Zachariasse
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald uit het Nederlands
Afmetingen 9x210x148 mm
Gewicht 203,00 gram
Druk 1
ISBN10 9082288206
ISBN13 9789082288209
Product breedte 148 mm
Product hoogte 9 mm
Product lengte 210 mm
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s