Boekspots

Zoals iedereen wel weet en misschien ook voelt: het is crisis in Nederland. Ook auteurs en uitgeverijen merken dat. Het traditionele uitgeef- en verspreidmodel is langzaam aan het veranderen. Boeken zijn al lang niet meer alleen via de boekwinkels verkrijgbaar. Er is natuurlijk het lezen en bestellen via Internet bijgekomen, maar ook via de telefoons en tablets zijn er verschillende uitgeefmodellen te downloaden. En sinds kort dragen de bibliotheken daar nu ook een steentje aan bij door Boekspots te introduceren. Boekspots zijn boekenkasten in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en kan ruilen. Romans, fictie, non-fictie, dichtbundels, kookboeken, alles is mogelijk. Boeken krijgen zo een tweede leven en worden zo meer gelezen. Ook kunt u in een boek uw leeservaring noteren, waarmee u een ander weer blij kunt maken.
Het gebruik van een Boekspot is gratis en er zijn (bijna) geen regels; zo is een lidmaatschap van de Bibliotheek niet nodig.

Restaurant El Rey te Woerden heeft in samenwerking met Groene Hart Bibliotheek de primeur om de eerste Boekspot van Woerden te huisvesten.
En het eerste deel van Spike gaat sporten ligt daar ook. Dus als je een leuk boekje zoekt om te lezen en misschien trek heb in een goede lunch of diner, stap eens binnen en laat vooral weten wat je van het boek en van de Boekspot vindt.

 

Advertisements

2 thoughts on “Boekspots

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s