Valentijngenootschap

vglogo-tekst-300x190Omdat ik nieuwe iniatieven en het schrijven in het algemeen een warm hart toedraag, heb ik mijzelf aangemeld bij het Valentijn Genootschap. Wat is dit? zul je ongetwijfeld denken. Ik laat de iniatiefnemers het zelf even uitleggen.

‘Romantische boeken, waaronder familie- en streekromans, maar ook historische romans worden door veel lezers gewaardeerd. De uitleencijfers van de bibliotheken spreken wat dat betreft boekdelen. Dit genre wordt het meest geleend en gelezen!

Toch blijft het romantische boek een ondergeschoven kindje en krijgt het nauwelijks aandacht in de pers. Dat willen wij veranderen.  Ons streven is dat er een prijs voor het beste romantische boek wordt ingesteld. Vanwege het karakter van het genootschap: Valentijn en het romantische boek, zou dit in de februarimaand kunnen plaatsvinden. Hiermee willen we het romantische boek op de kaart zetten, zoals dat ook al jaren gebeurt met het kinderboek, het spannende boek, het spirituele boek, chicklit en zelfs het Friese boek.’

Onderstaande de eerste nieuwsbrief. Verspreid het woord, wordt lid, maar leen ook vooral het romantisch boek bij de bibliotheek en vraag er na in de boekwinkel. We kunnen altijd meer romantiek gebruiken in de wereld, dacht ik zo.

Ledenvergadering 17 mei j.l.

Zoals velen van jullie misschien al hebben gelezen op de website en ook op Facebook, was de eerste ledenvergadering van ons genootschap een succes. De opkomst was groot en de reacties positief. Er werden nieuwe ideeën geopperd die wij in de praktijk gaan brengen. Op de website staat inmiddels een kort verslag van de vergadering, zoals dat ook naar de pers werd verstuurd.

Naar aanleiding hiervan kregen we leuke reacties, nieuwe leden, en heeft zich zelfs een mogelijke sponsor aangemeld met wie we binnenkort aan tafel gaan zitten.

Een volle zaal  op de ledenvergadering

Vriend van Valentijn

Een van de ideeën die werd geopperd, was om niet alleen leden onder auteurs te werven maar ook andere belangstellenden aan ons te binden als Vriend van Valentijn, de zogenaamde tientjes-leden. Iedereen kan in principe lid worden van ons genootschap als Vriend van Valentijn. Of je nu een lezer, aspirant-auteur bent, in een heel ander genre schrijft of op een andere manier belangstelling hebt voor boeken, iedereen is welkom.

Als Vriend van Valentijn heb je een streepje voor, word je direct op de hoogte gehouden van al onze acties en activiteiten en krijg je als eerste een uitnodiging voor de evenementen die gehouden worden. Wij houden een plaatsje voor je vrij. Je kunt erbij zijn (gratis of tegen een gereduceerd tarief) en geniet van nog veel meer voordeel. Ontmoet je favoriete auteurs en help ons met het promoten van het romantische boek.

Actie

Om het nog leuker te maken nu lid te worden van het Valentijngenootschap – voor slechts een tientje per jaar! – hebben we een actie op touw gezet. Ieder 10de lid dat zich bij ons aansluit, krijgt een gesigneerd boek naar keuze dat beschikbaar gesteld wordt door de aangesloten auteurs. Op die manier is het nog leuker om lid te worden!

We hopen veel nieuwe leden te mogen verwelkomen en velen blij te kunnen maken met een gratis boek! Je kunt je inschrijven door op de nieuwsbrief te reageren, maar ook door middel van dit formulier.

Hartelijke groet,

namens het bestuur,
José Vriens

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s