Recensie Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur

‘Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur’ is zeker verre van alledaags. De duistere schimmen van magische objecten op de voor- en achterkant contrasteren behoorlijk met de witte achtergrond en geven het boek gelijk al een mysterieus sfeertje mee.

Flora lijkt in het begin niet anders dan andere meisjes van haar leeftijd, totdat ze in haar eigen huis een verborgen kamer ontdekt vol boeken en haar oog valt op een boekje waar haar naam op geschreven staat. Na het openen van het boekje krijgt het leven van het twaalfjarige meisje ineens een totaal andere wending. Haar vertrouwde leven, waarin puberzorgen en gepest worden een zeer belangrijke rol spelen, maakt plotseling plaats voor een totaal andere wereld, waarin ze kennismaakt met haar leven in de middeleeuwen.

Dit kinderboek vraagt een goed leesniveau omdat er een wereld beschreven wordt die ver van de gewone wereld afstaat. Er gebeurt veel, het zit vol mysteries en transformaties, waardoor het soms wat ingewikkeld is maar tegelijkertijd ook fantasieprikkelend.

Een verhaal dat tevens een spiegel van het leven voorhoudt. Kortom, een spannend boek dat je heerlijk weg laat dromen in een wereld vol magie. Een liefhebber van Fantasy zal hier zeker wat plezierige uurtjes mee doorbrengen.

© Monique de Vries / Schrijverspunt

Het niet zo gewone leven van Flora Bellefleur – Raymond Zachariasse
Uitgeverij : Jaylen Books
ISBN: 978-9-49-124-729
Prijs: € 12,50

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s